Le Pont-Neuf restaurant
Traditionnal cooking | Fresh products | 80 persons

Traditionnal restaurant

in Saint-Affrique

In the heart of Saint-Affrique city, come and discover the plates of our new Chief Gennaro TIA, arrived in october 2020 ! A traditionnal cooking, simple, generous, and homemade.

Capacity of 80 persons (52 due to COVID-19 restrictions), all the staff of the Pont-Neuf welcome you for lunch and dinner with differents formules. One daily menu at the price of 14€ served only for lunch from monday to friday, one lunch menu and one dinner menu.
The Chief work with local and seasonnal products, influenced by mediterannean flavours.

The restaurant is open daily from 12.30 to 2 pm for lunch and from 7.30 to 9.30 pm for dinner (7 to 8pm during curfew).

Côté Brasserie

LUNCH-SERVED FROM MONDAY TO SATURDAY

Our meal salad and plancha :

• L'Aveyronnaise : mixed salad, local ham, Roquefort, nuts. 13 €

• Autumn plancha : salad, scrambled eggs with mushrooms, local ham, local raw milk cheese, potatoes 16 €

Our starters:

• Soup : with local and seasonnal vegetables 12 €

• Assiette de Charcuterie : Dry sausage, local ham, pâté and pickles 14 €

Our meats & fish :

• Faux filet d'Aubrac : 250 grammes, Roquefort sauce, Aligot and salad. 20 €

• Pig shank : low cooked with potatoes and mustard sauce. 15 €

• Burger du Pont Neuf : Homemade bun’s, Aubrac beef, smoked pork bacon, Roquefort, tomatoes, salad, french fries. 16 €

• Aligot saucisse :Traditionnal Toulouse sausage. 12 €

• Piece of fish : Grilled with skin, vegetables and lemon ginger sauce. 14 €

For your kids under 12 years: 9,00 €

Sausage with french fries OR Aligot

Chocolate mousse OR ice cream

Our desserts :

• La crème brûlée : homemade with vanilla and whisky. 5 €

• Le royal : Chocolate ganache with orange insert. 6 €

• Le café gourmand : some our desserts with coffee or tea. 6,50 €

• The chocolate mousse of "Le Pont-Neuf" : with pieces of chocolate and dry fruits. 5€

• Fromages affinés : Selection of local raw milk cheese. 6 €

Daily menu : (only from monday to friday)

• Starter, main course and dessert 14,50 €

• Main course 9 €

Côté Restaurant

DINNER-SERVED FROM MONDAY TO SUNDAY -SUNDAY LUNCH AND BANK HOLIDAYS

To start :

• Perfect egg : Roquefort cream, endive salad, nuts and bread 12 €

• Daily soup : with seasonnal vegetables 12 €

• Le foie gras : Half-cooked, onion's chutney and toasted brioche 17 €

• Salade Aveyronnaise : mixed salad, local ham, Roquefort, nuts 13 €

• Assiette de charcuterie : Oil sausage, local ham, pâté and pickles 14 €

Earth, river and sea :

• La dorade : Sea breal cooked under a croûte of herbs served with leeks 17 €

• Le veau : veal from Aveyron, 300gr, with aligot, morels sauce 22 €

• Le bœuf : Aubrac beef faux-filet of 250 grammes, Roquefort sauce, aligot & salad 20 €

• Le cochon : boneless pig’s foot, grilled with local cheese with potatoes. 16€

• Le canard : Duck magret with local honey sauce, homemade french fries 18 €

• L'agneau : sweet bread of lamb cooked with parsley and seasonnal vegetables. 18 €

For your kids under 12 years: 9,00 €

Sausage and frenche fries OR Aligot
Chocolate mousse OR ice cream

Our desserts :

• La crème brûlée : homemade with vanilla and whisly. 5 €

• Chestnut moelleux : served with english sauce. 5 €

• Chocolate soup : Candied pear and mint 6 €

• Le café gourmand : Some our desserts with coffee or tea 6,50 €

• Roquefort trio : Selection of 3 different Roquefort. 8 €

 

Côté Restaurant

MENU SERVI SOIRS, WEEK-ENDS ET JOURS FÉRIÉS

Menu 26€ :

• L’œuf parfait : Crème de Roquefort, salade d'endives, noix et mouillettes.

OU

• L'assiette de charcuterie : Saucisse à l'huile, saucisson, jambon de pays, pâté de campagne et condiments.

***

• Le cochon : Le Jarret cuit à basse température, servi avec des pommes grenailles et sauce moutarde à l'ancienne.

OU

• Filet de poisson du moment : Grillé sur peau, légumes croquants et sauce gingembre citron.

***

• Le moelleux à la châtaigne : Servi avec sa crème Anglaise.

OU

• La mousse au chocolat du Pont Neuf : Copeaux de chocolat et éclats de fruits secs.

All the plates are made by our cooking team.

Règlement (U.E.) N°1169/2011 dit règlement INCO Allergènes : « A list with all the allegens products is at your disposal on asking, we conserve it on the distribution site. »

 

  • Coca Cola (20cl ou 33cl) 3,20€
  • Orangina (20cl) 3,20€
  • Schweppes (25cl) 3,20€
  • Ice tea (25cl) 3,20€
  • Fruit juices (20cl) 3,20€  Orange, Pineapple, Apple, Apricot, Tomato
  • Badoit Red (33cl) 3,20€
  • Limonade (33cl) 3.20€
  • Sirup  2,50€
  • Coffee 1,80€
  • Large coffee 3,00€
  • Tea 3,00€
    Nature, Bergamote, Fudge, Green, Red fruits
  • Infusions 3,00€
  • Hot chocolate 3,00€
  • Sparkling : 50cl 100cl
    Badoit, San Pellegrino, Eau de Perrier 3,00€ 4,00€
  • Still:
    Vittel 3,00€ 4,00€
  • Homemade aperitif : 5,50€
  • Ricard, 51, or Casanis (2cl) 3,00€
  • Martini red or white, porto (5cl) 4,50€
  • Suze or Salers (5cl) 4,50€
  • Whisky Jameson 6,00€
  • Whisky Strathilsa, Hibiki, Hilichoman 10€
  • Peach or figus aperitif (5cl) 4,50€
  • Kir mousseux (10cl) 4,00€  Blueberry, peach, chestnut
  • Glass of wine (15cl) 4,50€
  • Draft beers :
    Jupiler 5,2% (25cl) 3,30€, (50cl) 6,00€
    Leffe blonde 6,2% (25cl) 5,50€, (33cl) 6,00€
  • Bottle :
    White Hoegararden 4,9% (33cl) 5,00€
    Trappiste Orval 6,2% (33cl) 5,00€
    La caussenard (local beer) 6,00€
  • Our red wines :
    • AOP Languedoc Devois de Perret (75cl) 16,00€
    • AOP Costières de Nîmes, Mas de Bressade (75cl) 18€
    • AOP Pic Saint Loup, La bergerie de l'Hortus (75 cl) 33€
    • AOP Languedoc Château d'Assas, Réserve rouge (75cl) 30€
    • AOP Languedoc Domaine de Jordy Tradition (50cl) 16€ / (75cl) 19€
    • AOP Côtes de Millau, Domaine du Vieux Noyer ORGANIC 15€ (50cl) / 17€ (75cl)
    • AOP Faugères, Domaine de Ballicioni 18,00€ (50cl) / 24,00€ (75cl)
    • AOP Faugère Château de la Liquière ORGANIC 28€ (75cl)
    • AOP Gaillac Château Clément Termes 19,00€ (75cl)
    • AOP Marcillac, Domaine de Limagne Carles-Gervas 21€ (75cl)
  • Our rosés: 
    • AOP Languedoc Devois de Perret (75cl) 16€
    • AOP Faugères, Domaine de Ballicioni 22€ (75cl)
    • AOP Gaillac, Château Clément Termes 15,00€ (50cl) / 18€ (75cl)
    • Domaine de Bassac, cuvée Armonia ORGANIC 18€ (75cl)
    • AOP Languedoc, Domaine de l’Hortus 30€ (75cl)
  • Our white wine
    • AOP Château Rouquette cuvée Arpège (50cl) 17,00€ / (75cl) 19€
    • IGP Pays d’Oc, Domaine de Grezan Chardonnay 22,00€ (75cl)
  • ... A sweet white ?
    • AOP Muscat de Frontignan Domaine le mas de madame
      Glass 4,50€
    • IGP Côtes du Tarn Domaine d'En ségur Sauvigon d'or
      Glass 4,50€
      Bottle 19,00€
  • Marie Demets
    Flûte 8,00€
    Bottle 43,00€
  • Mum Cordon rouge
    Bottle 55,00€

"Règlement (U.E.) N°1169/2011 dit règlement INCO Allergènes" :
« A written list with all  the allergens is available on asking. »

"To much alcool is bad for your health, drink with moderation."

Aveyron's traditionnal cooking 
with fresh and local products

The meals are done with fresh products, for some of them from local producers. Traditionnal courses of the region like "aligot", "ségala" veal or the lamb shoulder cooked 10 hours.

You can also enjoy and taste some cheeses like Roquefort cheese. 7 caves of producers are still doing this famous cheese, we work most of the time with "le Vieux Berger" and "Roquefort Société".

A lovely wine's card is also purposed, with also a selection of local producers : "côtes de Millau", "médoc," "Gaillac"

Private and professional events in Saint-Affrique

At the hotel-restaurant "Le Pont-Neuf", you can also organise your private events as birthday party, baptism, wedding but also your professional lunch, dinner, or workshop.

Jérôme is here to help you choose the right formule and organise it.

360° view of one of the restaurant room

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